Janet Timmerije uit Eibergen “My drive is to create, I need to paint”


EIBERGEN – Janet Timmerije maakt schilderijen met flora, fauna en stadsgezichten, geabstraheerd, heldere kleuren, afgerond met kenmerkende ‘zwarte lijn’. De in Eibergen woonachtige kunstenares Janet Timmerije schildert full time in haar atelier. Haar doeken worden met grote regelmaat in binnen- en buitenland verkocht (Amerika, Aruba, Australië, België, Chili, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Portugal en Rusland).

Over het werk
Janet Timmerije heeft een bijzondere, eigen stijl ontwikkeld in haar loopbaan als professioneel kunstenares. Ze schildert levendige, vrolijke en kleurrijke taferelen, waarbij zij in krachtige streken haar interpretatie van de wereld uit haar dagelijkse leven weergeeft. In haar werk maakt Janet Timmerije gebruik van heldere, veelal primaire kleuren en expressieve zwarte lijnen. Er zit vaart in haar werk; bij de start is het vaak nog onduidelijk hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.

De kunstwerken van Janet Timmerije laten altijd ruimte over aan de fantasie. Het zijn geen fijn uitgewerkte realistische taferelen, maar vlot opgezette, herkenbare fantasiebeelden, geïnspireerd door flora en fauna, maar ook stadsgezichten. Dieren vormen een belangrijk onderdeel van haar werk, van katten tot koeien. De ogen zijn in deze schilderijen heel belangrijk. In haar voorstellingen houden de ogen contact met elkaar en met de kijker.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven