Jim de Groot en Josee Koning in Theater Berkelland


EIBERGEN – De bezoekers van de voorstelling ‘Testament’ in ’t Spieker (Eibergen) kunnen zaterdagavond 19 maart genieten van heerlijke Nederlandse liedjes als Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Jan Klaassen is trompetter en Het land van Maas en Waal. Jim de Groot en Josee Koning zingen dan onder andere deze bekende liedjes van Lennaert Nijgh (1945-2002). Deze creatieve tekstschrijver schreef deze bekende liedjes voor Rob de Nijs en Boudewijn de Groot die gelden als klassiekers in de Nederlandse liedkunst.

De voorstelling Testament is een ode aan deze tekstschrijver. Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot zetten het werk van Nijgh allebei op geheel eigen wijze neer in deze voorstelling. Beiden hadden een speciale band met de tekstdichter en delen graag hun herinneringen met het publiek. Jim (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Lennaert Nijgh) kiest voor de fellere kant, waarin het provocerende werk goed tot zijn recht komt. Josee (getrouwd geweest met Lennaert Nijgh) voelt zich beter bij het uitvoeren van Nijghs kwetsbare kant. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van ‘Testament’ een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling. 

Kaarten voor deze voorstelling kosten 25 euro en zijn te bestellen op www.theaterberkelland.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven