Koorzang voor vrede in Oekraïne bij het gemeentehuis


BERKELLAND – Ruim honderd verschillende koorleden zongen zondagmiddag massaal Dona Nobis Pacem (geef ons de vrede). Zij deden dit voor het gemeentehuis van Berkelland. Zij werden toegesproken door burgemeester Joost van Oostrum. Hij stond stil bij het feit dat op een afstand die wij normaal gesproken met de auto afleggen voor een zomervakantie nu door Poetin een verschrikkelijke oorlog wordt gevoerd in #Oekraïne en onderstreepte de wens voor vrede.

Regen en kou
De zangers repeteerden in de hal, maar wilden, ondanks de regen en kou, persé buiten het Dona Nobis Pacem zingen. De ontberingen die men nu in Oekraïne moet ondergaan vallen daarbij immers in het niet. De koorleden kwamen op uitnodiging van het Achterhoeks Gemengd Koor AGK) naar Borculo.

Foto: Arjan van Faassen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven