Lezing ‘Piet Mondriaan, kunstenaar zonder grenzen’


RUURLO – op vrijdag 8 april verzorgt kunsthistorica Maria Driessen een boeiende lezing over Mondriaan bij KunstKring Ruurlo. De lezing vindt vanaf 19.30 uur plaats in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Reis door de tijd en door de wereld
De Piet Mondriaan, tegenwoordig één van de bekendste Nederlandse kunstenaars van de moderne tijd, heeft door de jaren heen een interessante ontwikkeling doorgemaakt. De verschillende steden waar hij heeft gewoond hebben daar elk hun eigen invloed op gehad, door de artistieke stromingen die daar de boventoon voerden.

Amsterdam, Parijs, Londen en New York
Mondriaan reisde graag, maar werd soms ook door omstandigheden gedwongen. De eerste wereldoorlog zorgde ervoor dat hij terugkeerde naar Nederland vanuit zijn geliefde Parijs. De Tweede Wereldoorlog liet hem het land uitvluchten, eerst naar Londen en vervolgens naar New York. Ondanks de trieste reden bood elke nieuwe situatie hem ook weer inspiratie, zoals voor de Victory Boogiewoogie.

Maria Driessen

Na een universitaire studie geschiedenis en maatschappijleer geeft Maria jaren les in het onderwijs aan volwassenen en in het beroepsonderwijs. Ook volgt ze haar hart en schrijft ze zich in voor de studie kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Haar masterscriptie over Pearl Perlmutter wordt gepubliceerd in het blad “Raffia”, een uitgave van het Institute for Gender Studies.
Een bevlogen persoonlijke, enthousiasmerende benadering is kenmerkend voor Maria Driessen.

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven