Lijsttrekker in beeld: Marcellino Kropman is blij als de VVD naar 5 zetels kan groeien


BERKELLAND – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen spreekt Nieuws uit Berkelland elke dag een lijsttrekker. Vandaag Marcellino Kropman. De Ruurloër met een groot sporthart debuteerde 4 jaar geleden als raadslid en voert dit keer de lijst van de VVD aan.

Hans Boxem ‘Ik zou het liefst de deur dicht doen en maanden in een camper in Italië verblijven’
“Of hou ik mezelf voor de gek? En wil ik die camper alleen om me te dwingen het raadslidmaatschap op te geven? Feit is dat ik al vanaf 1989 behept ben met dat bestuurlijke virus. Vanaf het moment dat Henk Kamp mij vroeg om politiek actief te worden. Eerst in Borculo, later bij de provincie. Is voor mij de cirkel nu rond door in Berkelland te stoppen?

Niemand is immers onmisbaar. Krijgen anderen niet de kans wanneer daarvoor de gelegenheid wordt geboden. Komt verborgen kwaliteit dan ook niet uit de schaduw? En als het anders wordt gedaan, is dat soms zelfs niet beter! De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik geworsteld heb. Kan ik na vier jaar intensief de fractie van de VVD getrokken te hebben, met boerenslimheid en ervaring de raad voor het liberale karretje te hebben proberen te spannen en intensief overleg met Gerjan in het college stoppen

Natuurlijk kan dat, net zo als dat op andere plaatsen kon en het politieke werk gewoon werd voortgezet door anderen. Natuurlijk zijn er ook andere uitdagingen, maar het is een feit: Ik hou zielsveel van het spelletje, van opkomen voor belangen, van het helpen van inwoners en bedrijven, die tegen die muur aanlopen, die overheid heet. Voor mij nu geen verdere introductie wie ik ben en wat er in onze gemeente zou moeten veranderen. Daar heb ik immers 4 jaar de tijd voor gehad. Wat er de komende 4 jaar nog beter moetstaat in ons verkiezingsprogramma, en ik hoop dat de uitslag van de verkiezing het mogelijk maakt dat veel van dit programma wordt uitgevoerd.

Dat kan als u stemt op de VVD, CDA, OBL of zelfs op D66, want zo groot zijn die verschillen niet. Wellicht verschilt het iets meer van GroenLinks en PvdA. Bij landelijk en provinciale verkiezingen is de VVD in Berkelland de grootste; dat is het bij de gemeenteraadsverkiezingen niet. Daar krijgen lokale partijen voorkeur, maar is de Berkellandse VVD niet net zo’n lokale partij? Zijn wij minder lokaal dan GB? Ik dacht het niet! Kortom, er is niets op tegen om op VVD Berkelland te stemmen en als u het hebt gewaardeerd wat ik de afgelopen 4 jaar voor de gemeenschap heb gedaan, mag uw voorkeursstem ook op mij uitbrengen. Immers, een stem op Hans Boxem, blijft een stem op de VVD!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven