Matig begin breekt ’t Broek uit Ruurlo op tijdens straat competitie klootschieten


BERKELLAND – Zwolle (Groenlo) had nog een klein kansje om de Landelijke straat titel mee naar de Achterhoek te nemen. Winst was dan nodig en de directe concurrenten moesten punten morsen. Dit gebeurde echter niet waardoor Zwolle de titel aan zich voorbij zag gaan. De laatste wedstrijd werd gespeeld in Lattrop Brecklenkamp.

Landelijke titel
Bij het ingaan van de laatste wedstrijd hadden nog 4 teams zicht op de landelijke titel. Koploper was Ons Streven (Tilligte) gevolgd op 2 punten door Beuningen. Mander en Zwolle volgden op 5 punten van de koploper. Beuningen was er alles aan gelegen om te winnen en zetten een zeer goede score neer van 43 schoten. Mander kon met 44 schoten goed volgen. Koploper Ons Streven moest ruim toegeven met 48 schoten maar had geluk dat zowel Zwolle als Beuningen 2 met 49 schoten net achter hun eindigde. Hierdoor behaalde Ons Streven de titel met 87 punten. Beuningen volgt op de tweede plaats met 86 punten. Mander eiste de derde plaats op met 83 punten gevolgd door Zwolle dat met 81 punten vierde werd.

Matig begin
KV ‘t Broek uit Ruurlo had 56 schoten nodig en werd in de laatste competitie negende. Een matig begin brak de ploeg uit Ruurlo op. Een 5e of 6e plaats had er ditmaal wel ingezeten volgens de mannen van ’t Broek. Dit had enkele plaatsen gescheeld in zowel de dag uitslag als in de eindrangschikking aangezien de verschillen in de middenmoot gering zijn dit jaar. Nu moest men met 43 punten genoegen nemen met de 10e plaats. Een mooie afsluiting van de klootschietcompetitie op landelijk niveau. Jammer dat er geen damesteam uit de Achterhoek meedeed dit jaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven