Nu ook cursus Ismakogie bij KunstKring Ruurlo


RUURLO – De workshops Ismakogie bij KunstKring Ruurlo in februari en maart zijn zeer enthousiast ontvangen en smaken naar meer! Daarom krijgen deze workshops een vervolg in de vorm van een korte cursus op drie dinsdagmiddagen, vanaf 22 maart. De cursus vindt plaats in het Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo, van 14.00-15.30 uur.

Heb je allang het plan om iets aan je houding te doen? Zou je wel een facelift willen, maar wil je niet aan je laten sleutelen? Zou je het verouderingsproces tegen willen houden zonder dagelijks/wekelijks te hoeven zweten in de sportschool? Zit je niet goed in je vel, of heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn of andere klachten? Dan heb je nu de kans om onder leiding van docente Henny Heuff er iets aan te doen. Op een leuke en ontspannen manier kun je kennismaken met Ismakogie.

Wat is Ismakogie?
Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, die ontwikkeld is door professor Anne Seidel uit Wenen. Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde Anne Seidel een logisch systeem van oefeningen c.q. bewegingen die rekening houden met de fysiologische processen van het lichaam en die leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin harmonie van lichaam en geest verwezenlijkt worden.

Waarom Ismakogie?
Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden veelal veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan tijdens het werk en privé. Ismakogie biedt een veelheid aan oefeningen waardoor je deze klachten kunt wegnemen of voorkomen. Het gaat hierbij om bewegingen die bijna onzichtbaar dagelijks gedaan kunnen worden tijdens het werk of privé en geen speciale kleding vereisen. Dit betekent dat Ismakogie geen overmatige inspanning vergt en dat blessures, in tegenstelling tot sportbeoefening, uitblijven. Deze houdings- en bewegingsleer stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanningen een maximaal resultaat te behalen, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Het bijzondere is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op het werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa. Of iemand nu staat, zit, loopt of ligt.

Over Henny Heuff
Henny Heuff geeft al sinds 1979 les in Ismakogie aan onder meer voetbalelftallen en op sportscholen. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 werd ze koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten op dit gebied. Dit jaar heeft ze een werkboek geschreven, waarin ze haar lezers de fijne kneepjes van de bewegingsleer bijbrengt. Het is een doe-boek voor iedereen die fit, soepel en opgewekt wil blijven.

Meer informatie is te vinden via deze link.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven