Paaseierenmarkt Reurei


RUURLO – Met het voorjaar in aantocht is het weer tijd voor Reurei, de paaseierenmarkt van de Achterhoek. De 28ste editie wordt gehouden in de zaal van Herberg Erve Kots Eimersweg 4 in Lievelde. In de sfeervolle zaal van Erve Kots laten de kunstenaars graag hun werk zien. De aanwezige ei kunstenaars tonen welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Vele eieren gekleurd, beschilderd en versierd met acryl, aquarel, opengewerkt of gedecoreerd met diamond painting en geen ei is hetzelfde.

Kunst en handenarbeid
Niet alleen kan worden genoten van de fraaie kunst en handenarbeid, maar natuurlijk kunnen bezoekers ook de trotse eigenaar worden van een prachtig ei. Helaas wordt het aantal ei-kunstenaars jaarlijks minder, jonge aanwas is er niet of nauwelijks. Toch wil de organisatie de liefhebbers van eieren een mooi evenement bieden. Een zaal vol met eieren, dat was eens… Daarom is er voor gekozen om zaal aan te vullen met kunst- en mooie hobbyobjecten. Heel bijzonder is de deelname van Hanja en Loeba Rozak. Zij wonen in België maar hun techniek is afkomstig uit Oekraïne. Benieuwd wie er nog meer deelnemen? Kijk dan op de Facebookpagina.

Paasdecoratie
Kom op zaterdag 5 en zondag 6 maart naar Lievelde voor alle prachtige eieren, paasdecoratie, kunst of gewoon voor de gezelligheid. De markt is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. Kijk voor meer info op de website van Reurei.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven