Roep om terugkeer buslijn 56 steeds luider


BERKELLAND – Buslijn 56 in de Achterhoek moet uiterlijk vanaf december weer gaan rijden. De Lochemse politiek wil dat de wethouder er alles aan gaat doen om dat voor elkaar te krijgen bij vervoersmaatschappij Arriva en de provincie Gelderland. Een motie hierover is maandagavond raadsbreed aangenomen. De gemeenteraad van Berkelland sprak zich vorige maand in dezelfde bewoording uit: buslijn 56 moet terug.

 
Sinds december is de buslijn tussen Deventer en de Achterhoek uit de dienstregeling gehaald. Berkelland en Lochem gaan volgens Omroep Gelderland samen proberen om de buslijn terug te krijgen. “Sinds het verdwijnen van de buslijn ontvangen wij uit de samenleving behoorlijk wat signalen”, zegt Martine Willems van de PvdA namens alle politieke partijen.

Nu de buslijn verdwenen is lijken reizigers de dupe. Langere reis- en wachttijden, vaker overstappen en meerkosten zijn aan de orde van de dag. Scholieren hebben volgens de politieke partijen veel extra reistijd om naar school te gaan. Vorig jaar startte een reizigster een petitie die ruim vierduizend keer werd ondertekend. Nu doen verschillende reizigers op Facebook hun beklag. “In het weekend en ’s avonds kom je als jongere het dorp niet meer zelfstandig in of uit”, zegt één van hen.

Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven