Schuurman BZC stevent af op degradatie


BORCULO – Het lijkt niets meer over van de ooit roemruchte waterpoloploeg van Schuurman BZC. De Borculoërs kenden een dramatisch weekend. Zaterdag werd de derby gespeeld tegen Het Ravijn, maar van spanning en spektakel was geenzins sprake. De ploeg uit Nijverdal walste met 20-5 over Schuurman BZC heen. Zondag was de belangrijke kracht meting met in en tegen Den Haag, tot dan toe een van de weinige ploegen die nog onder de Borculoërs stonden op de ranglijst. In Den Haag was er in elk geval meer spanning, maar Schuurman BZC trok ook hier aan het kortste eind. Het werd 10-8. Daarmee is Schuurman BZC afgezakt naar de op een na laatste plaatst in de eredivisie.

Dit jaar dramatisch
13 punten uit 24 wedstrijden, dat is de actuele stand van zaken. Moet er wel bij gezegd worden dat de Borculoërs nog twee inhaalduels te goed hebben. Grote probleem is voor Schuurman BZC 2022. In dit jaar lukt het totaal niet met de ploeg van trainer Jeroen Kuilman. De ene na de andere nederlaag moet worden geïncasseerd, waardoor het puntentotaal steeds maar op 13 blijft staan. Deze punten werden in het eerste deel van de competitie behaald. In 2021 leek het er dan ook nog totaal niet op dat men in de problemen zou komen. Die problemen zijn er nu weldegelijk, als Schuurman BZC een na laatste blijft volgt degradatie. 

Foto: Jaime Lebbink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven