Sporters roepen Andra Weg (GroenLinks) uit tot debatwinnaar


BERKELLAND – De campagne rondom de gemeenteraadsverkiezingen draait op volle toeren. Gisteravond organiseerde de Sportfederatie Berkelland een debat waarin de lijsttrekkers met elkaar de discussie aan gingen over uiteenlopende sportonderwerpen. Er waren meer dan 100 geïnteresseerden afgekomen op de bijeenkomst bij De Klok in Eibergen. Na afloop van het debat, dat onder leiding stond van Nieuws uit Berkelland hoofdredacteur Bas te Velthuis, riepen de aanwezigen Andra Weg van GroenLinks uit als winnaar van het debat.

Uitstekende campagne
Voor de Ruurlose lijsttrekker van GroenLinks verloopt de campagne tot nu toe uitstekend. Twee weken terug werd ze ook al uitgeroepen tot winnaar van het debat dat werd georganiseerd door Regio8 en Omroep Gelderland. Gisteravond ging men in debat over o.a. het verduurzamen van sportparken, de bezuinigingen op de sport, het ondersteunen van vrijwilligersbeleid door de gemeente en sport en bewegen voor iedere Berkellander. Vooral bij het thema bezuinigingen waren er grote verschillen op te merken bij de partijen. De huidige coalitie van CDA, Gemeentebelangen en VVD heeft een bezuiniging van 23% voorgesteld op o.a. de sport. Vooral Andra Weg van GroenLinks als ook Betsy Wormgoor van de PVDA gingen daar fel op in. 

Sport is van belang
De algehele tendens was wel dat sport van belang is voor de Berkellandse samenleving. Het zorgt er niet alleen voor dat mensen fit blijven, maar het verbind ook. Marcellino Kropman van de VVD mist vooral een sportvisie. Anjo Bosman van Gemeentebelangen zegt dat dit in het sportakkoord zit opgesloten. Jan Zappeij, zelf jaren lang bestuurder bij de sportfederatie had een goede start van de avond, maar leek wat weg te zakken gedurende het debat. Eddie van de Steeg van Ondernemend Berkelland bleek te weinig kennis te hebben om echt te kunnen deelnemen aan de discussie. 

Oud sportwethouders
Er zaten gisteren veel oud wethouders van sport aan de debattafel. Zowel Han Boer, Anjo Bosman als Jan Zappeij waren ooit wethouder van sportzaken. Boer was helder, de bezuinigingen die boven de markt hangen moeten worden teruggedraaid. Zappeij heeft grote plannen en wil elke sportvereniging een forse subsidie geven om te verduurzamen. Anjo Bosman stapte kort geleden op als wethouder sportzaken, maar hield zich tijdens het debat gisteravond staande. 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Sporters roepen Andra Weg (GroenLinks) uit tot debatwinnaar”

  1. BBB viel zwaar door de mand gisteren. Die man wist niet eens waar het over ging. Wat een minachting naar de inwoners toe. Hoe kan je nou in de lokale politiek willen opkomen voor de belangen van de inwoners als je totaal niet weet waar het over gaat? Wormgoor gaf het terecht aan dat de BBB wederom een grote na het vorige debat een grote flater sloeg! GroenLinks en CDA inhoudelijk verreweg het beste! Bosman ook goed. BBB tegenvaller van de avond.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven