Staring College vóór Oekraïne (Giro 555)


BORCULO – Vrijdag 18 maart was er een grote actiedag bij het Staring College in Borculo en Lochem. De school zette zich in voor Giro 555. Het initiatief was afkomstig van Borculoër Harmen Mulder. Harmen is sociaal heel erg betrokken bij de school, zo is hij hoofdredacteur van de schoolkrant, lid van de medezeggenschapsraad en bedacht deze actiedag ten behoeve van Giro 555.

In Borculo was er in de middagpauze een loterij en werden broodjes knakworst verkocht. In Lochem stond er in de aula een ‘Glazenhuis’ waar leraren plaatjes draaiden tegen betaling. Vanuit de keuken van de school in Lochem werden er koekjes en cupcakes gebakken en verkocht. Naast alle lekkernij werden er auto’s gewassen, waaronder zelfs een politie-auto. 

Hoe deze hele actiedag is ontstaan?
Natascha Veldhuizen-Ko­vel, En­gels-docent op het Staring College, komt uit Oekraïne. Een deel van haar familie is na de inval van Rusland gevlucht naar Polen. Haar zus en nichtje, die vanuit Oekraïne naar Nederland zijn gevlucht zijn, waren aanwezig op deze actiedag. “Het voelt als een slechte film, maar we zijn zo enorm dankbaar voor deze hulp daar zijn geen woorden voor zijn”. Zo gaf Veldhuizen-Kovel aan. 

Harmen had een streefbedrag in zijn hoofd van 2.000 euro. Dit bedrag werd ruimschoots gehaald. Aan het eind van de dag stond de teller op maar liefst 7.500,-. Dit bedrag zal aan het begin van de komende week nog iets op lopen. De totaal opbrengst zal worden overgemaakt op Giro 555.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven