Suzan Zieverink uit Ruurlo op koers voor EK klootschieten tijdens NKB Championstour straat


RUURLO – Met een tweede en een vierde plaats heeft Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) zich een goede uitgangspositie verschaft voor deelname aan het EK Klootschieten. Patrick Zieverink moest helaas i.v.m. met een blessure afzeggen en heeft nog een kleine kans om zich tijdens de laatste wedstrijddag te plaatsten. Jurgen te Brake (KV Zwolle) heeft het in eigen hand maar dan moet de laatste wedstrijddag beter gaan dan deze omloop.

Mooi weer
Jurgen te Brake (KV Zwolle Groenlo) mocht al vroeg van start. Mooi klootschietweer, temperatuur net boven het vriespunt, weinig wind en zonneschijn. Niets dat een goede wedstrijd tegenhoud. Echter, de eerste omloop van 10 schoten was er één om snel te vergeten. Matige schoten en ook nog een beetje pech resulteerde in een afstand van maar 1155 meter. Goed voor de dertiende plaats. In de tweede omloop verging Jurgen het al niet beter. In een vergelijkbare wedstrijd behaalde hij 1157 meter en een veertiende plaats. Dankzij de goede eerste wedstrijddag staat Jurgen nog achtste in het tussenklassement met 4256 meter. De laatste wedstrijddag zal bepalen of hij voldoende meters zal hebben om zich bij de 10 beste heren van Nederland te plaatsen.

Pech
Hoe anders ging het bij de dames. In de eerste omloop was Europees kampioen Silke Tulk oppermachtig door maar liefst 1423 meter te noteren. Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) scoorde 1125 meter en werd hier ondanks 3 keer pech toch nog vierde mee. In de tweede omloop werd gemiddeld iets minder ver geschoten door de dames. Kim Groener (KV Beuningen) wist deze omloop te winnen met 1259 meter. Suzan Zieverink was ditmaal beter op dreef en met 1181 meter behaalde zij de tweede plaats. Een eerste plaats had er zeker in gezeten ware het niet dat haar laatste schot slecht geplaatst was en weinig meters liet noteren. In het tussenklassement staat Silke Tulk met 4916 meter aan kop gevolgd door Suzan Zieverink met 4843 meter.

Op 23 april 2022 zullen de laatste twee wedstrijden verschoten worden. Wederom op het mooie parkoers in Tilligte. Dan zullen ook de deelnemers aan het EK 2022 in Meldorf (Sleeswijk Holstein) bekend zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven