Weerpraatje: Lente


BERKELLAND – Voor weerkundigen (en weeramateurs zoals ik) begint op 1 maart de lente. De afgelopen winter was nat, winderig en zacht. Zo was er geen enkele dag waarop de temperatuur de hele dag onder nul bleef en hebben we nauwelijks een sneeuwvlok gezien. Na een periode met veel wind en regen kondigde de lente zich de afgelopen dagen aan. Veel zon, droog en weinig wind. En dat is ook het beeld voor de komende tijd. Door hogedrukgebieden net ten noorden van ons is de stroming oostelijk geworden. Dat betekent ook de komende dagen regelmatig zon en droog. Wel zijn in deze tijd van het jaar de nachten nog koud, met vrijwel dagelijks nachtvorst. Maar overdag, in de zon en uit de wind zal het lentegevoel overheersen. Mogelijk dat in het weekeinde de temperatuur wat lager uitvalt door een wat naar noordoost draaiende wind, maar ook daarna lijkt de lente door te zetten.

Weerpraatje wordt verzorgd door onze weerman

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven