Weerpraatje: Maart roert….. en aprilletje zoet….?


BERKELLAND – Wat een prachtig weer hebben we de afgelopen tijd gehad! Je zou bijna vergeten dat het nog maar maart is en zoals de gezegden “maart roert zijn staart” en “aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed” aangeven kan het ook heel anders zijn. En dat gaan we de komende dagen ook merken. Het wordt gevoelig kouder en er zijn weermodellen die zinspelen op de mogelijkheid van een enkele winterse bui. Veel meer dan een graad of 8 zit er niet in en in de nacht kan het bij opklaringen licht vriezen. Jammer weer voor al die zo prachtig ontluikende bloesems. In de loop van volgende week gaat de temperatuur wel weer wat omhoog, maar lijkt het ook (veel) wisselvalliger te worden door een toenemende westelijke stroming.

Weerpraatje wordt verzorgd door onze Berkellandse weerman

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven