Wieke te Lintelo naar provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd


RIETMOLEN – De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 29 jaar! Wie zou dit jaar Voorleeskampioen van Nederland worden? Zeker is dat in deze spannende provinciale finale van Gelderland één van de kanshebbers wordt gekozen. De provinciale finale van Gelderland wordt gehouden op 4 april aanstaande. Deze finale vindt plaats in het Posttheater in Arnhem en begint om 19.00 uur. De organisatie is in handen van Rijnbrink.

Grote beker
In totaal zullen zes kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Gelderland strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2022’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 25 mei het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2022’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De provinciale finalisten voor Gelderland zijn:

• Phileine Nahuis van Basisschool Wilhelminaschool uit Doetinchem

• Renée Stolwijk van Basisschool St Jozef uit Culemborg

• Hugo Wisse van Basisschool Kardinaal Alfrink uit Wageningen

• Sophie van Keulen van de Petraschool uit Nunspeet

• Rachel ten Brink van Basisschool Het Sterrenlicht uit ’t Harde

• Wieke te Lintelo van de St Jozefschool uit Rietmolen

Dit jaar hebben maar liefst 3239 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provincie Gelderland waren dit 449 kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie op onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven