30 jarige Berkellander aangehouden op verdenking drogering/mishandeling bij paasvuur Lochuizen

LOCHUIZEN – Gisterenavond heeft de politie een 30 jarige inwoner uit de gemeente Berkelland aangehouden op verdenking van drogering/mishandeling. Het incident vond plaats bij het paasvuur/feesttent in Lochhuizen.
 
Het slachtoffer, een 14 jarig meisje eveneens uit Berkelland kreeg een drankje aangeboden van de verdachte. Niet veel later raakte dit meisje onwel en moest ze zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden.
Alerte getuigen hebben gezien dat de verdachte “iets” in het drankje deed van het slachtoffer. De politie denkt dat deze man verdovende middelen in het drankje gedaan heeft. Dankzij de alerte getuigen heeft de politie deze man in de boeien kunnen slaan en naar het cellencomplex vervoerd. Hij zal vandaag gehoord worden over deze kwestie.
 
Waarschuwing:
Nu het seizoen met evenementen weer op gang komt en we zonder maatregelen weer “los” kunnen gaan zullen dergelijke incidenten waarschijnlijk weer gaan toenemen. Gelukkig hebben we in deze situatie getuigen maar meestal is dit niet het geval. Slachtoffers weten zich nadien vaak ook niks meer te herinneren van wat er gebeurt is. Gek genoeg zijn er nog altijd mensen die het ‘leuk’ vinden om een ander te drogeren. En dat is allesbehalve oké. Hopelijk is het jou nooit overkomen. Maar wat moet je doen als dit je wel overkomt?

Het is voor hulpverleners lastig om te beoordelen of iemand te veel gedronken heeft of gedrogeerd is. In geval van flauw vallen is het belangrijk om snel naar de EHBO te gaan of 112 te Bellen. Bij de huisarts kun je een urinetest doen om te checken of je gedrogeerd bent. Doe in dat geval ook altijd aangifte! Ter voorkoming zorg dat je nooit je glas ergens laat slingeren en neem nooit van vreemde mensen een drankje aan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven