4 mei herdenking in Neede

NEEDE – Dit jaar kan er weer een normale herdenking van de oorlogsslachtoffers gehouden worden.

4 mei: Dodenherdenking oorlogsslachtoffers
Tegen 20 uur zal de herdenking bij het monument op de Needse Berg plaatsvinden met de taptoe, 2 minuten stilte en het Wilhelmus gespeeld worden.
Namens de gemeente zal wethouder Gerda ter Denge een korte toespraak houden en enige leerlingen van de Kisveldschool dragen een gedicht voor. Daarna zullen er enkele kransen gelegd worden door o.a. wethouder Ter Denge namens de gemeente Berkelland, het 4 en 5 mei comité, het Veteranen Platform en ouderenbonden ter nagedachtenis aan de gevallenen.
Muziekvereniging Accoord verzorgt de passende muzikale omlijsting.

Kranslegging
Wanneer u namens een organisatie een krans of bloemstuk wilt leggen, neem dan contact op met het comité. Er kan voor het vervoer van en naar het monument gebruik gemaakt worden van de Vlearmoesbus.

Gehele jaar: Bevrijdingsroute fietsen of wandelen
De fiets- en wandelrouteboekjes met verhalen over de 2e Wereldoorlog, zijn nog steeds verkrijgbaar bij Streekwinkel In den Vlearmoes, Oudestraat 45, Neede en het VVV-kantoor, Oudestraat 52C. Dit is een permanente route en u kunt deze het hele jaar nog fietsen en/of wandelen.

De route is educatief en ouders kunnen deze met hun kinderen afleggen om zo meer te weten komen over de 2e Wereldoorlog en wat er zoal in Neede en omstreken gebeurd is destijds. De route leidt ook langs de Stolpersteine voor de vermoorde Joodse Needenaren, die afgelopen jaar gelegd zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven