ACtronics Achterhoek Rally grande finale Nederlands Rallykampioenschap 2022


EIBERGEN – De ACtronics Achterhoek Rally zal op zaterdag 10 december 2022 de afsluiter van het Open Nederlands Rallykampioenschap zijn. Het Nederlands Rallykampioenschap startte in maart en kent in totaal acht manches. De ACtronics Achterhoek Rally is grote afsluiter van het kampioenschap, wat betekent dat de beslissing waarschijnlijk in de Achterhoek zal plaatsvinden!

Prachtig affiche voor de boeg
Nadat de ACtronics Achterhoek Rally zowel in 2020 als in 2021 helaas niet door kon gaan heeft de rallyorganisatie alles klaarstaan om er dit jaar een groot rallyfeest van te maken. Ondanks de grote teleurstellingen die de enthousiaste organisatie te verduren heeft gehad, staan mede dankzij alle ontvangen steunbetuigingen alle neuzen dezelfde kant op om er een geslaagd evenement van te maken. Hoewel de start van de rally nog zo’n acht maanden duurt, is de organisatie al druk bezig met de voorbereidingen. De gesprekken met de gemeente zijn in volle gang en verlopen positief. Ook dit jaar legt de organisatie de focus om de rally in de gemeente Berkelland te verrijden.

Onderdeel van verschillende kampioenschappen
De prachtige proeven in de Achterhoek zorgen ervoor dat de rally ondanks haar nog jonge historie op de interesse van Nederlands beste rallycoureurs kan rekenen. Ook verschillende merkencups hebben de ACtronics Achterhoek Rally op hun kalender gezet. Zowel de 206 Rally Cup (Nederlands grootste rallyklasse) als de BMW 130i Challenge (Nederlands meest dwarse klasse) zullen aan de start verschijnen. Naast het moderne rallygeweld zullen ook de auto’s van weleer weer aan de start verschijnen in Eibergen. Denk aan de Audi Quattro, Lancia Delta, Opel Ascona, Ford Escort. Stuk voor stuk rallyauto’s met een groot rallyverleden die haar sporen meer dan verdiend hebben. Steeds meer pareltjes uit de jaren 70 en 80 komen tevoorschijn om deel te nemen aan het Nederlands Historic Rally Kampioenschap waar de ACtronics Achterhoek Rally deel van uitmaakt. Zo maakte in 2021 voormalig Nederlands Rallykampioen Erwin Doctor zijn comeback in dit kampioenschap. De titel ging vorig jaar naar Piet-Hein van der Heijden in de door MCC Sport geprepareerde Lancia Delta Integrale.

Zet hem nu je in agenda!
2022 belooft een geweldig jaar te worden op rallygebied. Alle reden dus om hét affiche van het jaar alvast in je agenda te reserveren. We heten iedereen dan ook van harte welkom om op 10 december van een prachtige rallydag te gaan genieten!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven