Beltrumse Janique Scharenborg wordt nieuwe vicevoorzitter Landelijke Studentenvakbond


BELTRUM – De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft zaterdag een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur stelt dat studenten steeds meer in de knel komen. De Achterhoekse Janique Scharenborg (24) wordt de nieuwe vicevoorzitter en zal zich bezighouden met politieke contacten.
Mentaliteit
“Om als mens goed en gelukkig te kunnen functioneren in de maatschappij, nu en later, is het cruciaal dat je als student jezelf optimaal kunt ontwikkelen en daar horen investeringen bij”, aldus Scharenborg. Komend jaar is zij daarom regelmatig te vinden bij de Tweede Kamer. “A’j wat wil, dan mo’j wat! Met andere woorden: als je iets wilt, dan kun je erover praten, maar je bereikt meer door er iets aan te doen. Dat is de mentaliteit die ik heb meegekregen vanuit de Achterhoek.”

Beltrum
Scharenborg is opgegroeid in Beltrum en rondt momenteel haar master Onderwijs & Innovatie af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarvoor studeerde ze aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Naast haar studie was zij onder andere actief als voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad en ze heeft daarna als medewerker zelf onderwijs en beleid ontwikkeld.

Wissel
Verder treden Joram van Velzen (voorzitter), Ugoeze Anyanwu Podler (secretaris), Shivan Meijs (penningmeester) en Midas Bosman (algemeen bestuurslid) toe tot het bestuur. Het nieuwe bestuur zal de komende maanden worden ingewerkt, op 25 juni vindt de officiële wissel plaats. LSVb-voorzitter Ama Boahene: “Met herinvoering van de basisbeurs, de nasleep van de coronacrisis en het mentale welzijn van studenten liggen er grote uitdagingen op het nieuwe bestuur te wachten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze met passie voor de belangen van studenten zullen strijden.”

Foto: v.l.n.r. Midas Bosman, Ugoeze Anyanwu Podler, Joram van Velzen, Shivan Meijs, Janique Scharenborg

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven