Bennie Jolink ontwerpt Oekraïne-gitaar


BERKELLAND – Bennie Jolink, zanger en oprichter van Normaal, wil met een speciale gitaar het zwaar getroffen volk van Oekraïne een hart onder de riem steken. Ook heeft hij een shirt voorzien van een tekst waarmee hij laat weten wat hij van Poetin vindt.

“Vooropgesteld, ik ben van 1946 en heb de Tweede Wereldoorlog dus niet meegemaakt”, vertelt Jolink, die enorm meeleeft met de bevolking van Oekraïne, tegen RTV Oost. “Maar wel de wederopbouw van Nederland en de naoorlogse jaren.” De zanger heeft een gitaar ontwikkeld in de vorm van een schilderspalet, de kop heeft de vorm van een penseel. De blauw-gele kleuren van Oekraïne verdienen volgens Jolink een prominent plekje op de gitaar.

Jolink had al langer het idee om een gitaar in de vorm van een schilderspalet te maken, maar de oorlog en de gruwelbeelden op televisie zorgden voor nieuwe inspiratie. “Mijn vader zat in het verzet en als kind ben ik zodoende opgegroeid met de verhalen uit de oorlog”, laat de zanger weten. “Wat er momenteel in Oekraïne gebeurt, gaat me dan ook na aan het hart.”

‘Vieze vuile gewetenloze laffe klootzak’
Naast de gitaar heeft Jolink ook een shirt ontworpen met daarop de tekst: ‘Poetin in een vieze vuile gewetenloze laffe klootzak’. De zanger heeft het shirt voor zichzelf ontworpen en is een eenmalige uitgave. “Het is niet bedoeld voor de verkoop”, aldus Jolink. “Al weet je het natuurlijk nooit mocht er vraag naar komen.”

Hemelvaartsdag
Normaal bereidt zich momenteel voor op het concert op Hemelvaartsdag in Lochem. Door corona kon het jaarlijkse concert van de band de afgelopen twee jaar niet doorgaan. “Eén ding heeft dat afschuwelijke coronatijdperk ons wél geleerd. En dat is dat we het muziek maken enorm hebben gemist”, aldus Jolink. “We hebben dan ook ongeleuflijk veel zin om straks in Lochem weer op de planken te staan.”

Foto: RTV Oost

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven