Bieb Eibergen bloeddrukmeetpunt Hartstichting


EIBERGEN – Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kan iedereen elke donderdag (met uitzondering van Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag), vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf de bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Eibergen. Het meten is gratis. En… er ligt ook een verrassing voor je klaar.

Meten van groot belang
Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting iedereen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Oost-Achterhoek ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kun je in de Bibliotheek Eibergen onder begeleiding je bloeddruk meten. Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. De Bibliotheek Eibergen is één van deze locaties.

Persoonlijk
Tijdens de maand mei kunnen mensen elke donderdag (m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag), vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten bij de Eibergse bieb. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnen komen lopen. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven