Eibergenaar (56)veroordeeld voor veroorzaken ernstig verkeersongeval bij Ruurlo

EIBERGEN- De rechtbank veroordeelt een 56– jarige man uit Eibergen tot een taakstraf van 200 uur. Daarnaast krijgt de man een rijontzegging van twee jaar. De man veroorzaakte een ernstig verkeersongeluk op de weg tussen Ruurlo en Vorden, waarbij een bijrijder overleed en twee inzittenden zwaargewond raakten.

Meerdere verkeersfouten
Op 9 mei 2021 maakte de man meerdere verkeersfouten. Daarbij reed hij onder invloed van medicijnen (haloperidol en lorazepa) die zijn rijvaardigheid nadelig beïnvloedden. De man maakte, vlak voor de weg voor hem naar rechts boog, een scherpe bocht naar links. Hij kwam daardoor op de andere rijstrook terecht en reed vervolgens door de berm en over een fietspad. Zijn auto kwam uiteindelijk tot stilstand in een greppel naast het fietspad. De vriendin van de man, die bij hem in de auto zat, overleed door het ongeluk en haar twee kinderen raakten zwaargewond.

Volgens de rechtbank gedroeg de man zich onvoorzichtig, onoplettend en/of onachtzaam. Door zijn rijgedrag, in combinatie met het medicijngebruik, is het verkeersongeluk de schuld van de man, zoals bedoeld in artikel 6 Wegenverkeerswet.

De rechtbank oordeelt dat het rijgedrag in combinatie met het medicijngebruik zwaar bestraft moet worden. Daarbij kijkt de rechtbank naar de zwaarte van de schuld en houdt ze rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. De rechtbank kijkt ook naar de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.

Ingrijpend
Deze zaak kent alleen maar verliezers. Voor alle betrokkenen is hun leven ingrijpend veranderd. Geen enkele straf kan recht doen aan het leed van de nabestaanden en slachtoffers. Alles overwegende vindt de rechtbank, conform de eis van de officier van justitie, een taakstraf van 200 uur passend. Daarbij mag de man twee jaar lang geen motorvoertuigen besturen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven