Eindelijk bereiden kinderen het traditionele paasvuur in Gelselaar weer voor


GELSELAAR – Kinderen van groep 8 van de basisschool die het plaatselijke paasvuur aansteken: in Gelselaar is het een traditie. De afgelopen drie jaar ging dat moment echter in rook op. Op eerste paasdag in 2022 kan het eindelijk weer doorgaan. Corona zorgde er voor dat het paasvuur in Gelselaar en veel andere plaatsen de afgelopen twee jaar werd afgelast. Het jaar ervoor was droogte al eens spelbreker.
Dit jaar staan de seinen echter op groen voor het paasvuur. Speciale voorbereidingen zijn al in volle gang. Kinderen maken coronamonsters: de welbekende coronabollen met uitsteeksels, die worden beplakt met papier maché en beschilderd. Groep 8 van vorig jaar wordt niet vergeten en helpt ook mee.
En zo ziet dat er uit:

Coronamonster lekgeraakt
De coronamonsters worden uiteindelijk op het paasvuur gegooid. “Als teken dat we corona zat zijn”, zegt Dick Leuverink van de organisatie De Gelsterse Hooliganz. Leuverink zag al één coronamonster sneuvelen. “Die is lekgeraakt. Corona is nog niet helemaal weg. Al met al wordt het een bijzonder paasvuur met de monsters en kinderen die ouderwets het paasvuur ontsteken met fakkels.”

Door Melanie Lokate

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven