Expositie Kind van de Vrijheid te zien in de Publiekswinkel


BERKELLAND – Sinds maandag 11 april tot en met 22 april is de expositie Kind van de Vrijheid te zien in de Publiekswinkel van het gemeentehuis. In de expositie worden persoonlijke verhalen van toen verbonden met verhalen van nu. Het zijn de verhalen van mensen die zelf hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en daar anderen over willen vertellen.

Nu we de hartverscheurende oorlog in Oekraïne van dichtbij meemaken, wordt het ons pijnlijk duidelijk dat leven in vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend is. Onvoorstelbaar is het leed dat zich daar afspeelt.

Het is van groot belang jaarlijks bij vrijheid stil te staan
Door de coronapandemie konden de activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid en Vrede in de Achterhoek in 2020 en 2021 niet of beperkt doorgaan. Dit jaar hopen we vrijheid met elkaar, zonder beperkingen en op een respectvolle manier te vieren.

De openingstijden van de Publiekswinkel
De Publiekswinkel is dagelijks van 8.30 tot 12.30 uur en op de woensdagen van 8.30 tot 19.00 uur geopend. Op Goede Vrijdag 15 april en Tweede Paasdag 18 april is de publiekswinkel gesloten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven