Hans Pelle onderscheiden met zilveren partijspeld

EIBERGEN- Voormalig PvdA raadslid Hans Pelle nam onlangs na 28 jaar afscheid van de Berkellandse gemeenteraad. Het PvdA raadslid stelde vanuit principe geen prijs op een koninklijke onderscheiding. Dit moet volgens hem geen automatisme zijn. Het landelijke bestuur van de PvdA heeft echter gemeend Hans te moeten onderscheiden met de zilveren PvdA partijspeld. Deze speld wordt uitgereikt aan leden die zich langdurig hebben ingezet voor de PvdA. Het bestuur is van mening dat Hans door zijn jarenlange inzet voor de Berkellandse politiek en de PvdA geeerd moet worden voor zijn verdiensten. Hans is een echte volksvertegenwoordiger en vanuit die hoedanigheid was hij vaak zichtbaar in en buiten de raad. Hans was enorm verrast door het toekennen van de zilveren partijspeld. En gaf te kennen dat deze waardering belangrijker voor hem is dan welke andere onderscheiding ook.

Voorzitter Berkelland
De voorzitter van de PvdA afdeling Berkelland, Dennis Meijerink, mocht Hans de zilveren partijspeld namens het landelijke partijbestuur overhandigen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven