Joeri Sprukkelhorst viert 10-jarig bestaan van zijn Metsel- en klussenbedrijf


RUURLO – Hij is nog maar 33, toch viert Joeri Sprukkelhorst uit Ruurlo al zijn 10-jarig jubileum als ondernemer. Toen hij 23 was zag de wereld er anders uit dan nu. “Ik was werkzaam voor een aannemer, echter zaten we opdat moment nog in de crisis en ging het niet zo goed in de bouwsector. Hierdoor droogde de werkzaamheden bij mijn werkgever op en raakte ik mijn baan kwijt”. Toen Joeri een tijdje thuis zat gaf zijn vader hem een advies wat hij van harte aannam. “Mijn vader was van huis uit boer, maar besloot op een gegeven moment om als ZZP in de bouwwereld actief te worden. Op een dag zei hij tegen mij ‘Waarom ga je niet voor je zelf aan de slag’.


Stap gezet

Joeri knoopte de tip van zijn vader goed in zijn oren, hij dacht er even over na en zette toen de stap richting de Kamer van Koophandel. Hij schreef Joeri Sprukkelhorst Metsel- en klussenbedrijf in als officieel bedrijf. De eerste maanden deed hij wat klussen voor een aannemer, maar al snel klopten er particuliere klanten bij Joeri aan. Dit is anno 2022 zijn werk. “Dagelijks ben ik te vinden bij mensen thuis. Ik doe eigenlijk alleen nog maar het zogeheten klanten werk”. Verbouwingen, aanbouwen, renovaties dat is wat Joeri het liefste doet. “Je zult mij niet aan het werk zien om een nieuwbouwhuis te bouwen, dat is simpel weg te groot voor mij”. Joeri heeft drie dagen per week hulp van een ZZP’er, tevens is er sinds kort een stageloper die Joeri meehelpt.


Van 2 dagen tot 2 weken
Bij sommige klanten is Joeri na twee dagen klaar met zijn klus, bij andere opdrachtgevers is hij zo twee weken aan het werk. “Die afwisseling vind ik heerlijk”. Joeri heeft veel klant in Berkelland, maar komt ook wel in Lochem, Zutphen of Doetinchem. “Als het qua afstand een beetje te doen is komen we graag”. Joeri is van plan nog jaren als zelfstandig ondernemer door te gaan. “Tuurlijk is het in het begin spannend, maar als je ziet hoeveel mensen ik nu blij maak met bijvoorbeeld een nieuwe badkamer! Dat is toch het mooiste wat er is”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven