LEGO IncidentenCity komende weken parade paardje Brandweermuseum Borculo

BORCULO – LEGO IncidentenCity. Een bijzondere mini rampenstad dat de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23 vierkante meter en er zijn meer dan 250.000 steentjes in verwerkt. Bezoekers kunnen aan een wedstrijd meedoen, de prijsvraag “zoek de 23 incidenten”.

Twee weken lang
Van 25 april tot en met 8 mei vindt het grote LEGO spektakel plaats bij het Brandweer en Stormrampen Museum Borculo. Voor zover bekend is dit het eerste  grote LEGO evenement van de Achterhoek. Naast de expositie zal er een muziekkorps zijn van Lego. LEGO IncidentenCity heeft als doel; het werk van de brandweer op een unieke wijze onder de aandacht te brengen.

Incidenten
De City is net de samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten, hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en sommige zijn zelfs te zien geweest bij het Jeugdjournaal. Herkenbaar zijn veel incidenten zoals; een kat in de boom, een woningbrand, de tram die op een walvisstaart belandt en de valwind van Leersum.

Vrijetijd
De architecten en bouwers zijn Evert de Graaf en de inmiddels gepensioneerde brandweermannen André Overeem. Zij bouwen in eigen vrijetijd al vanaf 2004 de incidenten zoveel mogelijk natuurgetrouw na van foto’s voor de rampenstad. Zij zien kans om hobby en missie tot een uniek en actief educatief amusement vorm te smeden.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven