Militaire oefening in Berkelland van 11 tot en met 15 april

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 11 tot en met 15 april een oefening. De oefening speelt zich onder andere af in de gemeente Berkelland. Er doen 25 militairen en 10 diverse voertuigen mee.

De eenheid verkenners beoefent het verkennen van routes en objecten waaronder viaducten, bruggen, kruispunten en dergelijke. Bij duisternis worden waarnemingsposten betrokken. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

De eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven