Opening van het klimbos op schoolplein Het Sterrenmpalet een feit

EIBERGEN – Vandaag was het dan zover; de opening van het “klimbos”, zoals dat door zovelen wordt gezien, was een feit. Een speelgelegenheid creëren op het schoolplein van Het Sterrenpalet om de kinderen in de omgeving van de school uit te nodigen om samen te spelen en te bewegen. Onder toezicht van alle kinderen, ouders/verzorgers en het team van Het Sterrenpalet werd het lint voor de ingang naar de diverse toestellen geopend door juf Diny Bouwmeester en kinderen van groep 8.
Klimparours
Het klimparcours was ooit onderdeel van het schoolplein van de Julianaschool. Een van de scholen die samen met de Willem Sluiterschool en de 3-Sprong de fusie aangingen tot IKC Het Sterrenpalet. De wens was destijds met de fusie dat er een soortgelijk klimparcours achter op het schoolplein van Het Sterrenpalet zou worden aangelegd. Tal van activiteiten werden georganiseerd samen met de kinderen van Het Sterrenpalet om geld in te zamelen voor de realisatie van dit klimparcours. Oud papier werd ingezameld, de jaarlijkse eieractie, maar ook de verkoop van bloembollen zorgden voor de respectabele € 17000 die aan het klimparcours werd besteed. Vorig jaar benaderden leden van de ouderraad het Naoberfonds Berkelland om dit plan met hen te delen. Het plan werd ingediend en diverse gesprekken werden gevoerd dat uiteindelijk een mooi bedrag van € 5000 opleverde. Met het totaalbedrag van € 22000 kon een prachtig plan voor het klimparcours worden gesmeed.

11.000 euro
Alieke Leppink memoreerde in haar openingswoord aan de sponsorloop die vorige week werd gehouden voor Alpe D’Huzes waarmee de kinderen ruim 11000 Euro hebben opgehaald. “Een prachtig resultaat waar we met ons allen heel trots op zijn en geld dat bij het KWF goed besteed gaat worden”. Daarna volgde de opening van het klimparcours. Een prachtige route van toestellen waar kinderen gemotiveerd worden om te bewegen door de verschillende technieken. Het klimparcours zal de komende weken nog verder worden aangekleed met groene heesters en worden ingezaaid met een gras/bloemenmengsel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven