Pinksterdagen vol kunst in Berkelland


BERKELLAND – Tijdens de twee Pinksterdagen – op zondag 5 juni en maandag 6 juni – vindt de derde editie van de Atelierroute Berkelland plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De organiserende projectgroep is blij met de enthousiaste reacties op de uitnodiging om mee te doen met de atelierroute.

Inmiddels is de inschrijftermijn gesloten en staat de teller van het aantal locaties op 54 en het aantal deelnemende kunstenaars op bijna negentig. Ruim meer dan in 2019, bij de tweede Atelierroute. En niet alleen kunstenaars uit Berkelland nemen deel, maar ook van ver daarbuiten.

Variëteit
Marion Schmitz is één van de kunstenaars die haar atelier opent tijdens de atelierroute. Zij maakt grote en kleurrijke aquarellen. Alle drie de edities van de atelierroute deed ze mee. Marion Schmitz wil vooral het publiek boeien met de variëteit van haar aquarelkunst. En verschillende invalshoeken van het gebruik van aquarelverf laten zien. De diverse stijlen en de afwisseling daarin. Soms is het een impressie van een wandeling. Geraakt door de natuur. Dat is dan wat ze tot uiting wil laten komen in haar kunst. Maar ook laat ze zich inspireren door muziek. Dan is haar werk intuïtief, spelend met het water en de aquarelverf, in beweging met vormen en kleuren. Soms ook alleen vanuit fantasie in abstractie werkend. Maar waar zij ook van geniet, is dat de route een aanleiding is voor de buurt om bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten.

Het routeboekje met meer informatie over de te bezoeken ateliers en de andere deelnemende kunstenaars zal half mei bij de VVV’s in de kernen van Berkelland liggen. Om de kosten voor de KunstKring gedeeltelijk te kunnen dekken vraagt de organisatie 2,50 euro voor het boekje dat voorzien is van een overzichtskaart waarop alle ateliers genummerd staan. Op basis van de interesse kan men met behulp van het boekje een eigen route uitzoeken. Een andere manier om een route te bepalen is de overzichtstentoonstelling te bezoeken tijdens de beide pinksterdagen in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. In die tentoonstelling is van iedere deelnemende kunstenaar een kunstwerk te zien. Nu alvast een kijkje nemen op de website van de KunstKring en bekijken welke ateliers het bezoeken waard zijn kan ook.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven