Rembrandt van Rijn op de Tormijnschool in Noordijk


NOORDIJK – In Noordijk zijn de kinderen van groep 1-2-3 op de Tormijnschool al een aantal weken bezig geweest met een project: ‘de Kunstweken’. Zij hebben dit project afgesloten doormiddel van het openen van hun eigen museum. De ouders moesten hiervoor een entreekaartje betalen van €6,-. Het wisselgeld dat ze terugkregen was nep geld van school….

De algemene afsluiting voor de hele school, die ook plaats vond op vrijdag 1 april, verliep alleen iets anders dan van tevoren was gezegd.
De leerkrachten hadden aangekondigd dat de kinderen een schilderworkshop zouden krijgen. Iedereen die in bezit was van een schildersezel, mocht deze meenemen. De workshop zou worden gegeven door niemand minder dan ‘Rembrandt van Rijn’. Terwijl de kinderen klaar zaten met hun schort aan en een papier of schildersezel voor hun neus, de mouwen aan het opstropen waren, kwam daar dan de beroemde schilder binnen…

1 APRIL
Er kwam wel iemand binnen, maar geen persoon. Het was de hond van Jill en Lotte (dochters van Linda) van Rijn. De hond die luistert naar de naam Rembrandt! De kinderen vielen stil, keken elkaar verbaasd aan en wisten niet wat ze er van moesten denken. De juffen en meester moesten daar natuurlijk heel erg om lachen. Gelukkig werden de kinderen getroost met een leuk tasje van Rembrandt met daarin een kaartje en een koekje. Achteraf bleek gelukkig ook het entreegeld van groep 1-2-3 een grap te zijn en kreeg iedereen zijn echte geld weer terug.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven