Ruurlose Expositie Good Looking biedt inspiratie voor portretschilderen en -boetseren


RUURLO – Tijdens de portrettenexpositie Good Looking die van 14 mei tot en met 25 juni is te bezoeken, organiseert de KunstKring Ruurlo in samenwerking met Good Looking twee workshops voor wie de kunst van het portretteren beter wil beheersen. Beeldhouwer en keramist Jeanne te Dorsthorst uit Haarlo exposeert op Good Looking haar beeld ‘Vlinder’ dat in 2021 werd genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. Op 21 en 28 mei geeft zij een tweedaagse workshop boetseren van portretten. De workshop is bedoeld voor wie al eerder met klei heeft gewerkt en het fijne willen weten over het boetseren van een portret.

Al meer dan twintig jaar houdt Jeanne zich bezig met keramiek. Zij volgde diverse cursussen in vormgeving, technieken en glazuren. In 2007 rondde ze de driejarige keramistenopleiding aan de SBB in Gouda af. Het maken van keramische objecten is voor Jeanne een manier om bepaalde emoties zoals inkeer, geluk en verwondering vast te leggen in ‘driedimensionale plaatjes’. Zij noemt het zelf ‘momentopnamen’, geluksmomentjes, kleine tafereeltjes van daar waar het leven mooi is.

Portretschilderen
Kunstschilder Gabriëlle Westra uit Heerenveen is op Good Looking aanwezig met het mooie – eveneens voor De Nederlandse Portretprijs genomineerde – portret ‘Yoshini’. Zij verzorgt op 18 juni de workshop portretschilderen voor gevorderden. Gabriëlle behaalde in 2015 haar Master aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en studeerde daarna aan de Florence Academy of Art. Haar stijl is klassiek, ambachtelijk, met liefde voor ornamentiek, vaak met 3D-reliëf. Ze gaat voor haar portretten op zoek naar het speciale in ieder mens.
Gabriëlle heeft ruime ervaring in het lesgeven en begeleidt regelmatig mensen bij het vervaardigen van hun eigen kunstwerk. Ze zegt over haar ervaring als docent: “Ik heb het lesgeven in mijn bloed zitten.” Op de website van de KunstKring Ruurlo staat alle informatie over deze workshops en de beide kunstenaars.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven