Sponsorloop door kinderen van basisschool Het Sterrenpalet om geld in te zamelen voor KWF


EIBERGEN – Een dag zoals alle andere dagen zou je zeggen op deze Witte donderdag voor Pasen. Voor de kinderen van basisschool Het Sterrenpalet vandaag niet; zij liepen vandaag de sponsorloop “Sterren – Alpe d’Huzes” in wandelpark de Maat om geld in te zamelen voor de Alpe d’Huzes die dit jaar weer in juni wordt georganiseerd in Frankrijk. Doel van deze Alpe d’Huzes is om samen met vele wandelaars, lopers en wielrenners zo vaak mogelijk de berg te beklimmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Mirjam Struik is een van de ouders van de basisschool die dit jaar meedoet aan de Alpe d’Huzes. Zij gaat in juni al hardlopend de berg op en neemt in haar hart en herinnering hun goede vriend Niels van Beusekom mee die in 2018 aan de gevolgen van kanker overleed. Niels was destijds ook leerkracht op de basisschool Het Sterrenpalet en ook voor het team was dit aanleiding om deze sponsorloop te organiseren. De zoon van Niels van Beusekom, Vigo uit groep 1, mocht samen met Lieke Koster uit groep 5, en Mirthe Hoftijzer uit groep 8 het startschot geven. Ook Lieke verloor haar papa in 2021 aan de gevolgen van kanker en de mama van Mirthe overleed in 2010 aan kanker.

Vandaag was het dan zover en ruim 300 kinderen liepen in 4 groepen hun rondjes door het park. De allerkleinsten liepen rondjes van 200 meter en voor de groepen 5 t/m 8 waren rondjes van 400 meter uitgezet. Met ontzettend veel doorzettingsvermogen en een grote glimlach op de gezichtjes van de kinderen werden de rondjes gelopen. De wangen van de kinderen liepen soms rood aan, maar met een voldaan gevoel werd na afloop heerlijk een glaasje ranja en een versnapering weggewerkt.

Het Sterrenpalet kijkt terug op een hele mooie en waardevolle dag. Volgende week wordt tijdens de koningsspelen bekend gemaakt wat de kinderen opgehaald hebben met deze sponsorloop.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven