Suzan Zieverink uit Ruurlo geplaatst voor EK klootschieten onderdeel straat


RUURLO – Met een tweede en een vierde plaats heeft Suzan Zieverink (KV ’t Broek Ruurlo) zich geplaatst voor deelname aan het EK Klootschieten. Deze wedstrijden worden georganiseerd tijdens het hemelvaartsweekend in de omgeving van Meldorf Sleewijk Holstein.
Mooi klootschiet weer tijdens de laatste dag van de selectiereeks in Tilligte. Reden genoeg om goed te presteren. Helaas moest Patrick Zieverink door een blessure verstek laten gaan. Het mooie weer resulteerde helaas niet in de extra motivatie voor Jurgen te Brake (KV Zwolle) de enig overgebleven heer uit de Achterhoek. Hij bleek niet in de vorm die nodig is om de concurrentie voor te blijven. Met een 13e en een 11e plaats viel hij buiten de top tien in het eindklassement, welke nodig is om als heer afgevaardigd te worden.

Enige dame
Suzan Zieverink was de enige dame uit de Achterhoek die nog in de race was voor een plaats bij de laatste zes. In de eerste omloop van 10 schoten wist Europees kampioen Silke Tulk de overige dames met een afstand van 1318 meter ruim voor te blijven. Suzan Zieverink scoorde 1201 meter en werd hier derde mee. In de tweede omloop werd aanzienlijk minder geschoten door de dames. Wederom wist Silke Tulk te winnen. Nu met een afstand van 1167 meter. De overige dames inclusief Suzan wisten de 1100 meter niet te halen. Met 1058 meter werd Suzan 4e. Na deze wedstrijd werd de eindstand bekend. Suzan is tweede geworden en plaatste zich hiermee net als voor de onderdelen veld en zetten ook op het onderdeel straat voor de EK 2022. Naast de uitslag onderdeel straat werden ook de allround (alle drie de onderdelen) bekend gemaakt. Suzan Zieverink werd hier tweede achter Silke Tulk die alle drie de onderdelen winnend afsloot.

Op bijgevoegde foto de 6 dames die zich geplaatst hebben voor het EK klootschieten 2022 onderdeel straat. Vlnr: Suzan Zieverink, Lindsey Leusink, Silke Tulk, Britt Blokhuis, Kim Groener en Kim Schurink.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven