Suzan Zieverink uit Ruurlo pakt Gelders Kampioen klootschieten


RUURLO – Mooi weer en prima omstandigheden waren op zondag 10 April het decor in Zwolle (bij Groenlo) voor de Gelderse Kampioenschappen klootschieten. Deze wedstrijden werden na een paar jaar weer gezamenlijk georganiseerd door de AKF en KFIJ. De organisatie had er alles aan gedaan om de sporters optimaal te laten presteren. De veldbaan was zo glad als een golfbaan en de zetbaan lag er goed bij. Zelfs de straat (Berkenhofweg) was ontdaan van de kleinste takjes.

Leeftijd
De wedstrijden worden als vanouds per leeftijdscategorie gespeeld over de onderdelen straat, veld en zetten. Na de 3 onderdelen worden de punten bij elkaar opgeteld en is de winnaar in de categorie bekend. De allround kampioenen zijn de winnaars van meerdere leeftijdsklassen.
Bij de heren was de allround titel voor Jurgen te Brake van KV Zwolle (Groenlo)met 7 punten. Hij wist Michael Roerdink (KV Eibergen) met 9 punten en André Lutke Willink (KV Respelhoek) met 11 punten voor te blijven.

Dames
Bij de vrouwen was de allround titel voor de kersverse EK deelneemster Suzan Zieverink (KV ’t Broek). Zij was oppermachtig door alle 3 de onderdelen duidelijk te winnen. Met 10 schoten over 1000 meter straat, 429 meter in 5 keer op het veld en een afstand van 41,90 meter met het zetten liet zij zien dat zij tot de top van Nederland behoort. ’t Broek was sowieso goed vertegenwoordigd bij de dames. De tweede plaats was voor Marleen Hoffmann en ook nieuwkomer Sabine Grotenhuis deed het met een gedeelde derde plaats prima. “Mooie wedstrijden met prima winnaars”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven