Vanavond weer genieten van paasvuren


BERKELLAND – In 2019 verbood burgemeester Joost van Oostrum alle paasvuren in onze gemeente. Veel organisaties werden daarmee flink op kosten gejaagd. De ‘boake’s’ stonden immers al klaar om ontstoken te worden, maar moesten uiteindelijk door gespecialiseerde bedrijven worden versnippert. Direct daarna besloot de Gemeente Berkelland de regelgeving rondom de paasvuren flink aan te scherpen. In 2020 en 2021 hebben we de paasvuren in de omgeving ook moeten missen. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de traditie in de afgelopen twee jaar te organiseren. In 2022 is het, na vier jaar, dan eindelijk weer zover. Vanavond, op eerste paasdag, gaan er weer heel wat paasvuren in onze omgeving in de fik.

Minder paasvuren
Omdat de Gemeente Berkelland de regels rondom het ontsteken van paasvuren heeft aangepast zijn er veel minder ‘boake’s’ dan in 2019. Op ongeveer 25 plekken wordt vanavond een paasvuur ontstoken. De grootste daarvan staan in Lochuizen, Dijkhoek, Haarlo, Geesteren en Gelselaar. In Lochuizen en Dijkhoek wordt na het ontsteken van het paasvuur een groot feest gevierd. In de kerkdorpen wordt de plaatselijke muziekvereniging ingeschakeld. Belangstellenden lopen achter de muziekvereniging aan richting het paasvuur.

Veel kleine paasvuren
Ondanks de strengere regels zijn er alsnog een heel aantal wat kleinere paasvuren aangevraagd. Voor de volgende plekken is eveneens een vergunning verleend: 
– Eibergen: Wolvenkamerweg, Zwilbroekseweg, Slotmansweg, Munsterdijk, Hupselse Markenweg en Vredenseweg.
– Neede: Kempersdijk, Stobbesteeg en Benninkdijk.
– Beltrum: Klumpersweg, Spilmansdijk en Avesterweg.
– Ruurlo:  Scholtenweg en Tichelmansdijk.
-Borculo: Beltrumseweg en Wessel van Eylllaan.
– Rekken: Apedijk en Oldenkotseweg

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven