Vogelwerkgroep Berkelland organiseert wandelexcursie in het Needse Achterveld


NEEDE – Genieten van de natuur en vogels kijken:  Op zondag 8 mei organiseert Vogelwerkgroep Berkelland een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.

Broedvogel Monitoring Project
Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. Zo werd er een stuw opgevuld met veldstenen, zodat hierdoor een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide – buntgras – gagel – naaldbos – gemend bos – nat berkenbos – jeneverbessen – poelen en 3 grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vind je heel veel verschillende vogelsoorten.

Corona
Afgelopen jaren kon de wandeling helaas vanwege Corona geen doorgang vinden maar daarvoor was deze publieksexcursie altijd een groot succes. De belangstellenden werden in groepen opgedeeld en hebben het hele gebied, onder leiding van ervaren vogelgidsen, doorkruist. Alle groepen spotten gemiddeld tussen de 30 en 40 vogelsoorten. Bij eerdere edities waren er altijd bijzondere waarnemingen waaronder een Zomertortel en een Wielewaal.

De deelname is gratis en iedereen, ook jeugd, is welkom. In verband met het aantal gidsen wordt het op prijs gesteld je aan te melden. Ga mee en ontdek de vogelpracht in de vroege ochtend!

Gegevens publieksexcursie
Vertrek 06.30 uur
Startpunt Parkeerplaats Visschemorsdijk bij Rietmolen,
net over de Buurserbeek, links
(komend vanuit Neede net over de Buurserbeek, links,
tegenover Loonbedrijf Wissink)
Kosten Gratis, duur wandeling ± 2,5 uur
Opgave [email protected]

Mocht u niet met de excursie mee gaan en u wilt wel kennis maken met de Vogelwerkgroep Berkelland dan kunt altijd met bovengenoemd mailadres contact zoeken. U kunt ook uitgebreide informatie vinden op: www.vogelwerkgroepberkelland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven