ASV Eibergen brengt bevrijdingsvuur naar Berkelland

EIBERGEN – Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar onze vrijheid is. Sinds 1948 wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein in Wageningen.

Sinds jaar en dag halen loopgroepen uit het hele land het Bevrijdingvuur op uit Wageningen.
ASV Eibergen heeft namens de gemeente Berkelland het ‘Berkellands Bevrijdingsvuur’ ophalen. Na afloop van de dodenherdenking op 4 mei in Eibergen vertrokken een aantal ASV leden centraal vanuit de Dom in Eibergen naar Wageningen. Daar werd om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken.

Na de startceremonie vertrok men met het ‘Berkellands Bevrijdingsvuurestafette’ richting Eibergen. Er werd in estafette terug gelopen, de groep wisselde om de 3 tot 5 kilometer en liep in totaal een afstand van ongeveer 85 kilometer. De (hard)lopers werden voorgegaan door (voor)fietsers, die zorgden voor het vervoer van vuur. De andere lopers volgden met een bus en konden zo nu en dan tussendoor hun nachtrust pakken.

Vanmorgen zette de lopers voet in Berkelland, in Veldhoek. Van hieruit ging het bevrijdingsvuur verder naar Eibergen met begeleiding van “Keep them Rolling”. In Haarlo sloot nog een aantal lopers aan, voor de laatste 5 km. Rond 11.00 uur kwam men in Eibergen aan en werd het bevrijdingsvuur door burgemeester Joost van Oostrum ontstoken. Onder muzikale begeleiding van het dames trio Déja Vu was er voor de deelnemers en vrijwilligers een brunch. Ook waren de voertuigen van “Keep them Rolling” te bezichtigen en delden zij een verassing uit aan de kinderen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven