Atelierroute Berkelland 2022

RUURLO – De derde Berkellandse Atelierroute vindt plaats op de beide pinksterdagen. De overzichtstentoonstelling in het Kulturhus van Ruurlo en de 54 ateliers in Berkelland van bijna negentig kunstenaars zijn gratis te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Het is zeker niet nieuw een atelierroute. Wel bijzonder is de schaal waarop deze in Berkelland dit jaar tot stand is gekomen. Berkelland herbergt vele kunstenaars en de belangstelling voor kunst neemt weer toe na twee lange jaren zonder activiteiten. Na het samengaan van de B(erkelland)-Art kunstenaars en KunstKring Ruurlo nam een werkgroep de organisatie voor 2022 ter hand. Dat leidde tot een lange route met 54 ateliers en bijna negentig kunstenaars. Barbara Bodegom, voorzitter van KunstKring Ruurlo, is erg tevreden met het resultaat. “Zoiets moois kan alleen ontstaan door de hulp van vrijwilligers en het enthousiasme waarmee zij zich inzetten.”

Wie een blik werpt op de webpagina over de atelierroute ziet dat kunst in veel vormen vertegenwoordigd is. Een greep uit het aanbod. Louise en Dolf Bierhuizen exposeren hun keramiek en beelden in hun beeldentuin. Het is een prettige verrassing voor liefhebbers van tuinen èn kunst. Door de hele tuin staan allerlei kunstwerken van hout, keramiek en combinaties daarvan. De tuin is verrassend vanwege de hoogteverschillen, bijzondere doorkijkjes, verborgen hoekjes en de prachtig aangelegde vijver.

Christien van den Dries laat in haar atelier zien dat patchwork ook kunst is. Patchwork en quilten doe je niet zomaar even in een naaiclubje. Het heeft een rijke historie die al dateert uit de 19de eeuw (het quilten is zelfs nog veel ouder).

Marlon Groot Zevert werkt vanuit haar atelier in Eibergen met veel passie aan haar schilderijen die bestaan uit meerdere lagen. Deze lagen bestaan weer uit verschillende materialen waaronder hout, gips, acrylverf en zand.

Meer informatie over de route en de ateliers is te vinden in het routeboekje dat vanaf 15 mei bij alle VVV’s van Berkeland voor 2,50 euro te koop is.
Tijdens die dagen is het routeboekje ook verkrijgbaar bij de ateliers en in het Kulturhus in Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven