Atelierroute Berkelland 2022


BERKELLAND – Het is zeker niet nieuw een atelierroute. Wel bijzonder is de schaal waarop het in Berkelland dit jaar tot stand is gekomen. Berkelland herbergt vele kunstenaars en de belangstelling voor kunst neemt weer toe na twee lange jaren zonder activiteiten. Na het samengaan van de B(erkelland)-Art kunstenaars en KunstKring Ruurlo nam een werkgroep de organisatie voor 2022 ter hand. Dat leidde tot een nieuwe route met 54 ateliers en bijna 90 kunstenaars. Barbara Bodegom, voorzitter van KunstKring Ruurlo, is erg tevreden met het resultaat. “Zoiets moois kan alleen ontstaan door de hulp van vrijwilligers en het enthousiasme waarmee zij zich inzetten”.

Wie een blik werpt op de webpagina over de atelierroute ziet dat de kunst in veel vormen vertegenwoordigd is. Een greep uit het aanbod. Louise en Dolf Bierhuizen exposeren hun keramiek en beelden in hun beeldentuin. Het is een prettige verrassing voor liefhebbers van tuinen èn kunst. Door de hele tuin staan allerlei kunstwerken van hout, keramiek en combinaties daarvan. De tuin is verrassend vanwege de hoogteverschillen, bijzondere doorkijkjes, verborgen hoekjes en de prachtig aangelegde vijver. Christien van den Dries laat in haar atelier zien dat patchwork ook kunst is. Patchwork en quilten doe je niet zomaar even in een naaiclubje. Het heeft een rijke historie die al dateert uit de 19e eeuw (het quilten is zelfs nog veel ouder). Marlon Groot Zevert werkt vanuit haar atelier in Eibergen met veel passie aan haar schilderijen. Haar schilderijen bestaan uit meerdere lagen en deze lagen bestaan weer uit verschillende materialen waaronder hout, gips, acrylverf en zand. Meer informatie over de route en de ateliers is te vinden in het routeboekje dat vanaf 15 mei a.s. bij alle VVV’s van Berkeland voor €2,50 te koop is.

Pinksteren
De atelierroute Berkelland vindt plaats tijdens de Pinksterdagen op zondag 5 juni en maandag 6 juni. Tijdens die dagen is het routeboekje ook verkrijgbaar bij de ateliers en in het Kulturhus in Ruurlo waar u beide Pinksterdagen een overzichtstentoonstelling kunt bezoeken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven