Atelierroute Berkelland tijdens Pinksterweekend


BERKELLAND – Wandelen of fietsen door de Achterhoek in het karakteristieke coulisselandschap. De bossen, velden, glooiende terreinen, afgewisseld met idyllische plekjes waar de Berkel zich langs prachtige watermolens slingert. Liefhebbers kunnen al dat natuurschoon combineren met kunst. In het Pinksterweekend op zondag 5 juni en maandag 6 juni zetten Berkellandse atelierhouders de deuren open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In het Kulturhus (Nieuwe Weg 5 in Ruurlo) is op beide Pinksterdagen, ook van 11.00 tot 17.00 uur, een overzichtstentoonstelling te bezichtigen. Het routeboekje à € 2.50 is hier, bij alle ateliers en bij de VVV’s in de kernen van Berkelland te koop. De KunstKring Ruurlo organiseert de atelierroute.

Onderweg kunt u onder andere een atelier aan de Visschemorsdijk bezoeken aan de buitenrand van Neede. In en rondom de boerderij en het atelier van Jo en Henk Huijsman geniet u niet alleen van de fraaie locatie en de natuur, maar ook van de kunstwerken van gastvrouw en textielkunstenares Jo Huijsman, van het subtiele en uiterst verfijnde werk van schilderes Inge Zwolle en het robuuste, gelaagde abstracte werk van Heleen Posthumus. En laat u verder verrassen door de ingenieuze keramiek-werken van gastheer Henk Huijsman, die her en der zichtbaar zijn. Al met al een bijzondere locatie, waar heel veel te zien is op 5 en 6 juni.

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven