Electrocar Eibergen rijdt 365 dagen per jaar


EIBERGEN – In de onlangs gehouden vrijwilligersvergadering is besloten om de rijtijden van de electrocar in Eibergen per ingang van 1 mei j.l. aan te passen. ’s Morgens kan men vanaf 8.30 uur gebruik maken van deze vervoersdienst en ’s avonds stopt de laatste rit om 17.30 uur. Hoewel de passagiers al de mogelijkheid hebben om 7 dagen per week gebruik te maken van deze vervoersdienst met uitzondering van de feestdagen, heeft men besloten om nu ook op alle feestdagen deze vervoersdienst in te zetten.

Telefonisch bereikbaar
Vrijwilliger Roel Jongman, die gedurende de coronaperiode het beheer van de telefoon van de electrocar en de coördinatie voor zijn rekening nam, is blij met dit besluit. Roel is gedurende de coronaperiode het aanspreekpunt geweest voor mensen, die een afspraak wilden maken voor een ritje naar de arts, fysio, of een boodschapje doen in het dorp. Met volledige inzet en veel plezier heeft Roel Jongman deze taak de afgelopen tijd vervuld. Daardoor was en is de electrocar maar liefst 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar. “Altijd de telefoon op zak en zelfs bij een paar dagen fietsen ging de telefoon mee!. Ook tussen het winkelen door regelde ik zo nodig toch dat ritje’ vertelt Roel met trots. ‘ Zo krijg je haast een band met diverse cliënten, want als mevrouw B. belt, weet ik al …… oh, zij moet vast naar de kapper!”. Lacht Roel Jongman.

Drukker
Nu het na de coronaperiode steeds drukker wordt, is deze functie voor een persoon te belastend. Daarom heeft men per ingang van heden een team gevormd van vier personen, die deze taak bij toerbeurt op zich gaan nemen. Naast Roel Jongman, die deze taak blijft vervullen, hebben Louise Arends en Willemien Dijkman zich aangemeld om bij toerbeurt het aanspreekpunt voor de electrocar te zijn. Enthousiast geworden na een weekje ‘invallen’, wil ook de voorzitter van de Stichting ECE, Frieda van Enk wel mee draaien in deze telefoondienst.

Inspelen op behoeftes
Door deze dienst centraal te houden kan men ook goed inspelen op de wensen en behoeftes van de passagiers. Vandaar ook deze aanpassingen om de rijtijden te verruimen en op alle feestdagen ook present te zijn. Dit is alleen mogelijk doordat een enthousiast team van 21 vrijwillige chauffeurs hieraan mee willen werken. Een team, dat zich graag inzet voor de doelgroep. Ouderen, maar ook mensen die niet of tijdelijk niet in staat zijn zelfstandig een langere afstand te kunnen lopen. Voor een afspraak voor een ritje met de electrocar is de telefoondienst van de ECE dagelijks bereikbaar van 8.30 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 06 – 10 82 05 79. Ook met sms of whatsapp is het mogelijk de vervoerdienst te bereiken. Voor meer info www.electrocareibergen.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven