Gelderse vakantiegezinnen gezocht voor kwetsbare kinderen


BERKELLAND – Elke zomer komen er ruim zeventig kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Gelderse gezinnen. Deze speciale kinderreizen bestaan al 60 jaar en worden georganiseerd door Europa Kinderhulp. Voor aankomende zomer zoekt de organisatie nog nieuwe vakantiegezinnen in Gelderland voor kinderen uit Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Tijd en aandacht
De kinderen komen uit gezinnen met sociale en/of financiële problemen, zij kunnen het goed gebruiken om even onbezorgd kind te kunnen zijn. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde vakantiekind uit, waardoor er een hechte band opgebouwd kan worden.

Onvergetelijke zomer
Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en is Europa Kinderhulp op zoek naar nieuwe vakantieouders in Gelderland.

Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven