Goede eindresultaten voor Berkellandse verenigingen in  AKF klootschiet competitie


BERKELLAND – De laatste competitiedag werd georganiseerd door KV Respelhoek (Geesteren). Zij moesten noodgedwongen uitwijken naar parkoersen in Beltrum en Dijkhoek. Reden hiervoor was de jaarlijkse Batavierenrace die gebruik maakte van de wegen in Respelhoek. Gelukkig is de samenwerking tussen de verenigingen goed en werd dit prima opgelost.

Geen verrassingen
Er waren geen verassingen op de laatste speeldag. Met 53 schoten ging ook ditmaal de winst naar Zwolle. Klein Dochteren werd in een direct duel met 2 schoten verslagen. Daarna volgenden Respelhoek, Eibergen en ’t Broek allen met 59 schoten. Zwolle 2 en Onderlingen volgenden met 61 schoten. ‘t Broek 2 (met 3 dames in het team) sloot het rijtje van de middenmoot met 62 schoten. Zwolle 3 en Respelhoek 2 met respectievelijk 70 en 71 schoten maken de klassering compleet in de 1e klasse.

Tweede klasse
In de 2e klasse waren de mannen van de Heksenkring (Barchem) prima op dreef. Met 64 schoten waren ze maar liefst 3 schoten beter dan Dijkhoek dat tweede werd. Ook Eibergen2 en koploper Klein Dochteren 2 noteerden 67 schoten. De Mölle eindigde de laatste competitie op de zesde plaats.

Prijsuitreiking
Na de wedstrijden werden in Geesteren de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het klootschiet seizoen 2021-2022. Met maar liefst 25 schoten voorsprong is Zwolle kampioen geworden in de hoogste klasse van de AKF. Klein Dochteren werd tweede voor Respelhoek dat de derde prijs in ontvangst mocht nemen. In de tweede klasse was de titel voor Klein Dochteren 2 dat promoveert naar de 1e klasse. Onderlingen 2 bleef Dijkhoek net voor en eindigde hiermee op de tweede plaats . Heksenkring kwam ondanks de prima uitslag van de laatste wedstrijddag net een paar schoten te kort voor het podium.

Cupgooien
Voor de volledige uitslagen van dit seizoen wordt verwezen naar de site van de AKF. De komende tijd wordt besteed aan het cupgooien dat inmiddels is gestart. Ook staan er een aantal toernooien (o.a. tijdens de keidagen in Lochem en op de Varsselring) op het programma. Het hoogtepunt zal het EK in Duitsland zijn waar Suzan Zieverink (KV ’t Broek) de eer van de Achterhoek hoog probeert te houden. In juni zijn ter afsluiting nog de NK’s voor junioren en senioren waar diverse personen uit de Achterhoek zich voor geplaatst hebben.

Op de bijgevoegde foto de kampioenen van de zes klassen binnen de AKF.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven