Good Looking voegt portret ‘Losgeslagen’ toe aan expositie in de Dorpskerk


RUURLO – De expositie Good Looking in Ruurlo in de Dorpskerk is onlangs verrijkt met het indrukwekkende schilderij ‘Losgeslagen’ van Bob Jonkers (124 x 225 cm). Het is een serie van 44 zelfportretten die, wanneer gecombineerd, een animatie vormen.

De kunstenaar tracht met deze serie beweging en emotie uit te drukken door middel van het afwisselen van figuratie en abstractie. De forse penseelstreken en het gebruik van felle primaire kleuren geven toorn weer. Deze frustratie bouwt zich op en verdraait de portretten om vervolgens een getransformeerd beeld achter te laten. Volgens de kunstenaar vertelt de serie portretten een verhaal dat niet mogelijk zou zijn met slechts één portret. Het nodigt de beschouwer uit om een gesprek aan te gaan. Met dit portret won Bob Jonkers bij De Nederlandse Portretprijs 2021 de Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent onder de 30 jaar. Lees meer over deze kunstschilder op www.goodlookinginruurlo.nl.

Tweede pinksterdag
Wie al eerder de portretten in de Dorpskerk bekeek, wordt aangeraden nog eens naar binnen te gaan. Expositie Good Looking is dagelijks (behalve op maandag, maar wel op tweede pinksterdag) geopend van 11.00 tot 17.00 uur in Galerie De Smidse en de Dorpskerk. De toegang is gratis in de Dorpskerk. In De Smidse betaalt men 7,50 euro entree, inclusief een prachtige expositiegids van 84 pagina’s met afbeeldingen van alle schilderijen en beelden en een toelichting door de kunstenaar.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven