Het wordt weer ‘Zoepen of Verzoepen’ op het Brooksfeest 2022


RUURLO – Op zaterdag 14 en zondag 15 mei wordt het eindelijk weer Zoepen of Verzoepen’ in de feesttent bij boerderij De Weustemoat in ‘t Ruurlose Broek. Twee jaar op rij kon het feest niet doorgaan, maar de organisatie van ‘t Brooksfeest van Buurtverenging Het Broek en Omstreken, staat te trappelen om iedereen welkom te heten in de feesttent bij de familie Oudenampsen aan de Kooiersdijk.

In 2019 vierde de buurtvereniging haar zestigjarig bestaan. Helaas konden er tijdens de volgende twee jaren weinig activiteiten georganiseerd worden vanwege Covid-19. “Na de verlichtingsroute ‘Broek & Bruil Verlicht’ en de online Oudejaarsbingo wordt het Brooksfeest weer het moment dat wij onze leden en alle andere bezoekers blij kunnen maken met een mooi buurtfeest”, aldus Geert Koster namens het bestuur.

Vogelschieten
Achter de schermen is het bestuur met een aantal vrijwilligers al druk bezig om alle zaken te regelen en in de week voorafgaand aan het feest wordt gestart met het klaarmaken van het terrein en de opbouw van de feesttent. De zaterdagmiddag staat zoals gebruikelijk in het teken van het vogelschieten. Met deze gezellige middag speciaal voor de leden gaat het jaarlijkse buurtfeest van start. Het Brooksfeest wordt om 13.30 uur officieel geopend door het inmiddels langstzittende Koningspaar van t Broek: Koning Jan Eggink en Koningin Marjan Nieuwenhave met hun kielzog jeugdprinses Noor van der Sluijs. Het Koningspaar van 2019 zal de eerste schoten lossen op de houten vogels. Vervolgens zullen de buurtgenoten onderling uitmaken wie het komende jaar als Koningspaar van het Ruurlose Broek door het leven zal gaan.

Kids
Basisschoolkinderen vanaf groep vijf die mee doen met het jeugdschieten zullen onderling bepalen wie de Jeugdprins(es) wordt.
Voor de kinderen van alle leeftijden wordt de kindermiddag georganiseerd met leuke activiteiten. Daarnaast kunnen volwassenen ook deelnemen aan het klepel- en schijfschieten. Als het nieuwe Koningspaar en de Jeugdprins(es) bekend zijn zullen zij feestelijk worden gehuldigd in de tent.

Daredevils en HIK
Zaterdagavond 14 mei spelen de mannen van de Daredevils tijdens het Brooksfeest. De band zorgt voor een donderslag bij heldere hemel: sterrenteam Daredevils knalt door de geluidsbarrière én laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Zij laten classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Op zondag 15 mei zijn de mannen van HIK uit Hummelo weer te zien en te horen tijdens het Brooksfeest. Deze dialectband uit de Achterhoek brengt een middag vol gezelligheid. Van (stevige) rock tot sfeervolle Nederlandstalige muziek. De gezelligheid en interactie met het publiek staan hierbij hoog in het vaandel en de organisatie weet zeker dat het net zo’n groot feest zal worden als tijdens de afsluiting van het laatste Brooksfeest. Leuk weetje: de promovideo van HIK is gefilmd tijdens het Brooksfeest 2019 in ‘t Broek.

Buurtbrunch
Nieuw vast element is een brunch op zondagochtend. Tijdens het zestigjarig jubileum in de zomer van 2019 organiseerde de buurtvereniging voor het eerst zo’n buurtbrunch. Vanwege alle leuke reacties is besloten om de brunch toe te voegen aan het programma voor het jaarlijkse buurtfeest. Zondagochtend 15 mei kan men voorafgaand aan het feest op de zondagmiddag gezellig komen brunchen. Iedereen die dat leuk vindt kan een combi-ticket kopen voor deze zondag: brunchen en een gezellige middag met HIK.

Kaartverkoop
Kaarten voor het Brooksfeest zijn tot en met vrijdag 13 mei verkrijgbaar bij Everwennink Gemak in Ruurlo. Dagkaarten voor de Daredevils zijn te koop voor 13,50 euro en dagkaarten HIK kosten 10,95 euro per stuk. De combi-kaarten voor brunchen en HIK scoort men voor slechts 15,95 euro. Kaarten zijn ook snel én eenvoudig online verkrijgbaar via de website.

Vrijwilligers
Vrijwilligers kunnen zich ook nog aanmelden. Geert Koster en Karin Stoverink willen namens het bestuur nog een oproep doen voor extra helpers. Vindt men het leuk om tijdens het Brooksfeest te komen bijspringen, dan kan men zich hiervoor aanmelden via het e-mailadres: [email protected] of telefonisch via 0573-491254.

Dank
De organisatie wil nu al dank uitspreken richting de vrijwilligers die zich al hebben aangemeld om vooraf, tijdens en na het feest komen helpen. Dit alles onder het motto ‘Met mekare, veur mekare’. De organisatie van Zoepen of Verzoepen’ hoopt er samen met iedereen – leden en niet-leden – een ouderwets gezellig weekend van te maken. “En als het zonnetje zich ook laat zien tijdens het Brooksfeest maakt dat het feest helemaal compleet”, aldus de organisatie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven