Kijkje nemen op de boerderij van de Familie Krukerink in Geesteren tijdens Open Boerderijdagen


GEESTEREN  – Tijdens de Campina Open Boerderijdagen openen 76 boerenfamilies door heel Nederland weer fysiek hun staldeuren om mensen kennis te laten maken met het boerenleven. Dit gebeurt middels activiteiten voor jong en oud, op en rondom het erf. De Open Boerderijdagen vinden dit jaar plaats op 27 mei (de dag na Hemelvaart) en 6 juni (Tweede Pinksterdag). Ook 16 boerenfamilies uit Gelderland doet mee. In Berkelland kun je een kijkje nemen op de boerderij van de Familie Krukerink in Geesteren.

Op deze dagen laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Tijdens de Campina Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Bezoekers kunnen de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar
Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De boerderij van de Familie Krukerink in Geesteren. kun je bezoeken op 6 juni. De andere deelnemende boerderijen in de Achterhoek zijn:
Op 27 mei: Familie Wopereis in Lichtenvoorde en Familie Breimer-Bilderbeek in Toldijk.
Op 6 juni: kunnen belangstellenden terecht bij Melkveebedrijf Groot Roessink in Baak; Melkveebedrijf te Winkel-ter Horst in Winterswijk; Melkveebedrijf Baneman, en de Familie Krukerink in Geesteren dus. 

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of alle andere deelnemende boerderijen op de site.

 

 

  

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven