Militaire oefening van 30 mei tot en met 2 juni in Berkelland


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 30 mei tot en met 2 juni 2022 een oefening. De oefening speelt zich ook af in Berkelland. Er doen 45 militairen en 6 voertuigen mee. De eenheid oefent verplaatsingen te voet en het oversteken van water. Verder oefenen zij het inrichten van een waarnemings-luisterpost. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

De eenheid verdeelt zich over het hele oefengebied en vermijdt daarbij de bebouwde kom. Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van tevoren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen. Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven