Nederland-Duitse netwerkbijeenkomst ‘Zakendoen over de grens’

BERKELLAND – Vrijdag 20 mei van 13.30 uur tot 18.00 uur is er een netwerkbijeenkomst ‘Zakendoen over de grens’. De bijeenkomst vindt plaats bij De Steck Innovatiecentrum, Raadhuisstraat 25 in Doetinchem. Aanmelden kan via de Niederländische-Deutscher Businessclub. Deelname is gratis.

Duitsland en Nederland vormen van oudsher belangrijke handelspartners van elkaar. In 2019 exporteerde Nederland voor € 98,7 miljard aan goederen naar Duitsland. Duitse bedrijven exporteerden voor € 92 miljard naar Nederland. Ook tijdens de corona-pandemie bleef de export relatief stabiel. De kansen voor Nederlandse en Duitse ondernemers liggen vooral op het gebied van digitalisering en duurzaamheid.

Ondanks de zeer goede handelsrelatie bestaan er nog altijd culturele, juridische en fiscale obstakels die het zakendoen in het buurland belemmeren. Tijdens de bijeenkomst ‘Zakendoen over de grens’ laten wij experts aan het woord over de verschillende aspecten en mogelijkheden van grensoverschrijdende samenwerking. De deelnemers worden door middel van verschillende presentaties geïnformeerd over de do’s en don’ts van zakendoen in het buurland, waarbij in het bijzonder diverse aspecten van interculturele samenwerking tussen Duitsland en Nederland ter sprake komen.

De bijeenkomst richt zich op Duitse en Nederlandse ondernemers in de grensregio Achterhoek / Kreis Kleve die geïnteresseerd zijn in grensoverschrijdende samenwerking. Met het event beogen we niet alleen ondernemers te inspireren en te sensibiliseren om hun blik over de grens te werpen, maar bieden we ook ruimte voor bedrijven om met elkaar in contact te komen en hun Duits-Nederlandse netwerk te vergroten.

Programma

De volgende onderwerpen komen tijdens de bijeenkomst aan bod:

  • Nederland & Duitsland in cultureel, historisch en economisch perspectief Nederland-Duitsland (Ruxshin Bischoff)
  • Zakendoen over de grens (Alexander Crämer / Ton Heebing)
  • Digitale transformatie in de grensregio / Masterstrategie Digipro (Erwin Altena)
  • Subsidiemogelijkheden INTERREG VI (Andreas Kochs)
  • Vooruitblik seminars Grenzhoppers Businessschool (Tycho Geurkink)

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven